KDO Alblasserdam

KDO ook op Facebook

Facebook
Juni 2018
Z M D W D V Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Activiteiten

za 07 juli >> 17:30 - 21:30
BBQ+Kampvuur

Sponsor Kliks

 

Bezoekers

Vandaag71
Gisteren176
Totaal546007

zondag 24 juni 2018 10:58

Jaar afsluiting KDO: BBQ + Kampvuur


bbq kampvuur 2018Ben jij 10 jaar of ouder? Heb jij zin om samen met ons het jaar af te sluiten met een BBQ en Kampvuur? Kijk dan snel op de poster! Op zaterdag 7 juli 2018 gaan wij het jaar afsluiten en dit doen wij met een BBQ. Het wordt een hele leuke avond met iets lekkers om te eten, levend stratego en mashmallows maken bij het kampvuur.

Vind jij dit leuk? Meld je dan aan door een mail te sturen met daarin: je naam, leeftijd en het telefoon nummer(s) van je ouder(s). 
Om aan te melden of voor vragen mail je naar: activiteitencommissie.kdo@outlook.com LET OP het mailadress is gewijzigd neem deze zorgvuldig over.

Wij hopen dat jij er ook bij bent! 

Groetjes van de activiteitencommissie

KDO Alblasserdam trots op leiding en assistenten!

kdo logo sRGBHet turnseizoen 2017-2018 is een fantastisch jaar geweest voor KDO Alblasserdam. Er is begonnen met de bouw van de nieuwe zaal en de dansante, peuter, recreatie en selectiegroepen hebben maximaal getraind en gepresteerd. Het bestuur is uitzonderlijk trots op de leiding en de assistenten!
Volgens de voorzitter wordt het komend jaar weer een jaar vol uitdagingen, waarbij we een beroep doen op de flexibiliteit van met name de leiding. KDO traint sinds begin jaren 90 in de zaal aan de Parallelweg, een klassieke gymzaal met een berghok “De nieuwe zaal biedt door de vaste turnopstelling nieuwe mogelijkheden. Hierdoor kunnen meerdere groepen tegelijkertijd trainen. De verwachting is dat het ledental flink zal gaan toenemen. We houden daar nu al rekening mee met het opstellen van het nieuwe rooster. Maar dit betekent ook dat de leiding wordt uitgedaagd om op een andere manier les te geven. Er zal in de toekomst gewerkt gaan worden op meerdere toestelsituaties tegelijk. Maar met elkaar trainen heeft ook zo z'n voordelen: Je brengt elkaar op ideeën en je kunt van elkaar leren! Tenslotte gaat het er om dat jong en oud met plezier kunnen bewegen, dansen, gymmen en turnen.”
Het bestuur van KDO wil alle leiding en assistenten heel hartelijk danken voor hun inzet dit jaar! Meerdere malen stonden de successen met hoofdletters gedrukt in de kranten, websites en op social media kanalen. Nu de finales achter de rug zijn, is de leiding al weer druk bezig het komende seizoen voor te bereiden. Het bestuur is er trots op dat de vereniging volgend jaar al 110 jaar lang een gezellige familievereniging is. “We kijken met zijn allen uit naar het moment dat we de nieuwe zaal in kunnen.”

RTT jeugd KDO 2e in finale

RTT2eAfgelopen zaterdag turnden de jeugdturnsters van KDO de finale wedstrijd in het 34ste Rayon Turn Toernooi in Giessen. In deze categorie hadden 7 teams zich geplaats voor de finale. KDO is in deze finale gekomen door 2 van de 3 competitiewedstrijden te winnen (3 februari gewonnen tegen OMOS Arkel met 251.55-241.675, 17 februari gewonnen tegen De Kroospikker uit Goudriaan met 253.00-246.75 en helaas net verloren op 21 april tegen OKK Gorinchem met 248.625-252.225). Ieder team begon die dag met 0 punten, dus de behaalde punten tijdens de competitie wedstrijden tellen niet mee. Degene met die dag de meeste punten wordt kampioen.

Helaas moest het team het zonder Lydia Heijstek en Laura van der Rhee doen, zij hadden een andere verplichting. Na afgelopen weken nog hard getraind te hebben en ook op balk de oefening “op tijd” geturnd te hebben, ging het team (met de nodige ouders als supporters) vol enthousiasme naar Giessen. Het zou een lange rit worden, omdat volgens de organisatie van de RTT finale er aan de A27 bij de Merwedebrug gewerkt zou worden en deze daarom geheel afgesloten zou zijn. Echter niemand kon hierover iets vinden op de diverse sites en na bellen met Rijkswaterstaat bleek deze informatie niet te kloppen en duurde de reis dus niet zo lang. Aangekomen in sporthal de Jager, gingen we op zoek naar kleedkamer 3. Helaas bleek kleedkamer 3 last te hebben van waterlekkage en lag er het nodige water op de vloer en banken. Dus voorzichtig de turnpakjes en trainingspakken aan, alles in je tas stoppen en deze aan de kapstok hangen en maar gauw naar de zaal, voordat je natte voeten kreeg. In de zaal zag alles er gelukkig tip top in orde uit. Na de warming-up, moesten de turnsters met KDO vlag zich presenteren bij de jury van het eerste toestel, de balk.

Lees meer: RTT jeugd KDO 2e in finale