KDO Alblasserdam

Leiding

Al onze leiding is in het bezit van een licentie niveau 3 of 4, dit houdt in dat ze bevoegd zijn om les te geven. Deze licentie wordt uitgegeven door de KNGU.
Hieronder stelt de leiding van onze groepen zich aan u voor.
 

Althaea van Eijck - trainster Selectie NTS 2e, 3e en 4e divisie

Althaea van Eijck - trainster selectie NTS 2e, 3e en 4e divisieHallo allemaal.
Ik ben Althaea van Eijck! Ja, ik weet het beetje rare naam maar je schrijft het echt zo, het is een bloemennaam namelijk en ik moet hem al mijn hele leven spellen!
Ik ben de turntrainster bij onze selectie van KDO, tenminste van de 2e, 3e en 4e divisie, hoger hebben we niet! In 1992 ben ik begonnen met alle selectie groepen bij KDO, dus dat is al weer een tijdje geleden! Op mijn 17e ben ik begonnen met trainingen te geven als recreatie - leidster en op mijn 20e had ik in Velp (Gld) een hele vereniging tot mijn beschikking als enige leiding, dus deed daar werkelijk alles: Kleuters, meisjes in alle leeftijden, jongens, dames en een selectiegroep!
In 1988 ben ik getrouwd met Rob en 2 jaar later hier naar het westen toe verhuisd!
(we komen allebei uit Arnhem). Ik heb nog steeds erg veel plezier in het training geven maar ben ook heel blij met de assistentes en hulptrainers die ik heb, anders is het niet mogelijk om op het niveau te blijven waar we nu wedstrijden in turnen. Nog leuker is dat het bijna altijd vroegere leerlingen zijn geweest en als je zo’n tijd meeloopt zie je ze dan nog trouwen en kinderen krijgen ook!
Mijn motto met de training is altijd: Goed, netjes en correct trainen maar het moet ook gezellig en LEUK zijn! Met gemotiveerde meiden en kinderen werken en de turnsport op een verantwoorde manier aanleren is het leukste wat er is!

Chantal Goudswaard - trainster Selectie RTT

Chantal Goudswaard - trainster selectie RTT Voor degene die mij nog niet kennen, ik ben Chantal Goudswaard en kom uit Papendrecht. Daar woon ik samen met mijn vriend Albert. Ik werk vier dagen in het Erasmus MC in Rotterdam op het laboratorium van de afdeling Hematologie.
Op vrijdag doe ik de boekhouding bij mijn vriend. Hij heeft namelijk een eigen garagebedrijf in Dordrecht.
Toen ik drie jaar was ben ik op de gym gegaan bij Olympia in Papendrecht. Na een aantal jaar mocht ik bij de selectie komen trainen. Met veel plezier heb ik jaren vier keer in de week getraind en meegedaan aan wedstrijden. Op een gegeven moment ben ik de assistentencursus gaan doen, gevolgd door de leiderscursus. Met het diploma op zak ben ik bij KDO terecht gekomen. Een tijdje recreatiegym gegeven en toen werd me gevraagd of ik de selectie van Dick Jan wilde overnemen. Daar hoefde niet lang over nagedacht te worden, want leek me namelijk erg leuk. En inmiddels geef ik deze groep alweer heel wat jaartjes les en zijn ze al drie keer kampioen geworden in het Rayon Turn Toernooi (wel met drie verschillende groepen, 2x jeugd en 1x senioren). In het RTT doen veel verenigingen mee uit de regio Dordrecht, met meisjes vanaf een jaar of 5, die 1 of 2 keer in de week trainen.
Het zijn competitiewedstrijden in groepsverband, meestal zo 4 tot 5 wedstrijden per poule per seizoen, beginnend in januari. Na deze wedstrijden mogen de poulewinnaars door naar de finale om te strijden voor het kampioensschap. In het RTT doen we met KDO op dit moment mee met twee groepen, namelijk jeugd en senioren, en we trainen 2 keer in de week. 

Samantha Heskes - trainster Jongensgroepen en Springgroep

SamanthaHeskesHallo allemaal,
Ik wil me graag even voorstellen aan jullie. Ik ben Samantha Heskes. Ik ben geboren op 27-06-1993. In 2015 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Ik ben lid geworden bij KDO toen ik nog maar 4 jaar oud was. Vanaf die tijd tot 2010 heb ik bij de vereniging geturnd. Al snel vond ik het ook leuk om te helpen als assistent bij verschillende groepen en kort daarna heb ik de opleiding gedaan om een eigen turngroep te mogen trainen. In 2010 ben ik begonnen met het trainen van een jongensgroep samen met mijn assistent Pim. De groep was toen maar klein. Gelukkig is turnen onder de jongens nu veel bekender geworden door Epke Zonderland. Hierdoor zijn er gelukkig veel meer stoere jongens, die nu de leukste sport die er is, beoefenen. In 2014 hebben we bij KDO de mogelijkheid gekregen om een jongens selectieteam op te starten. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. Deze groep doet nu veel wedstrijden in de regio en zelfs landelijk zijn we van de partij. Zowel de jongens recreatiegroep en de selectiegroep train ik iedere week met veel plezier.
Omdat sprong altijd mijn lievelingstoestel is geweest en ik springtoestellen erg leuk vind, train ik ook iedere week de springgroep. Zij hebben jaarlijks een springwedstrijd en zij verzorgen verschillende demonstraties op clubdagen.
Ik vind het erg leuk om mijn turnhobby en mijn kennis als fysiotherapeut te combineren in mijn lessen, waar plezier natuurlijk op de voorgrond staat. In de lessen word geprobeerd om op een zo goed mogelijke manier de kracht, lenigheid en coördinatie te trainen.

  Ingrid den Hoed - leidster Meisjes VO2 en Springgroep

Ingrid_HHallo allemaal.
Ik ben Ingrid den Hoed-Versteeg, woon in Hendrik Ido Ambacht en kom als herintreder weer terug bij KDO. Zo'n 10 jaar geleden gaf ik op woensdagavond les aan een recreatiegroep meisjes vanaf 12 jaar en aan een groep dames toestelturnen. Ik ben getrouwd met Nico en heb twee zoons, Jeffrey en Ricardo. Toen ik in verwachting was van Ricardo en met zwangerschapsverlof zou gaan, was dit voor de groep (55+)dames aanleiding om het toestelturnen definitief aan de wilgen te hangen en iets anders binnen de vereniging te gaan doen. Ze hadden het er al vaker over gehad dat ze eigenlijk te oud werden om nog aan toestelturnen te doen. Al konden ze nog goed mee hoor en werd er nog net zo makkelijk een salto gesprongen of een buikdraai aan de brug gedaan. Maar goed, hun beslissing was genomen en hierdoor bleef er voor mij alleen nog het meisjesuur over. Dat vond ik toen te weinig om daarvoor 1 avond in de week vrij te houden en ben daarop gestopt met lesgeven. Dit was wel even wennen als je vanaf je 11e altijd in de gymzaal hebt gestaan. Het bleef kriebelen en gelukkig is KDO mij niet vergeten, want diverse keren heeft Nelly Duijmelinks mij gevraagd of ik terug wilde komen. In het dagelijkse leven ben ik drie dagen werkzaam als directiesecretaresse in een forensisch psychiatrisch centrum en mede door mijn werk moest ik Nelly steeds teleurstellen, omdat de beschikbare uren meestal op de dagen en tijden vielen dat ik moest werken. Totdat Wilma mij tijdens de zomervakantie belde met de vraag of ik op vrijdagavond beschikbaar was. Ik moest hier wel even over nadenken, want tja het is toch je vrije vrijdagavond. Maar wat doe je nou eigenlijk op zo'n avond behalve een beetje voor de TV op de bank hangen of winkelen, dus de beslissing was al snel genomen en de volgende dag heb ik Wilma gebeld dat ik graag weer les wil komen geven. Inmiddels geef ik alweer een aantal jaren les aan de wat grotere meiden van de vereniging: meisjes groep 7 en 8 en voortgezet onderwijs. Ik doe het met veel plezier.

Wilma Tromp - kleuters groep 1/2 en meisjes groep 3

Wilma2_TrompMijn naam is Wilma Tromp. Ik woon samen met Gerald, dochter Floor en zoon Jochem in Kinderdijk. Op 4-jarige leeftijd ben ik in 1977 lid geworden van Kdo.
Ik geef les aan Ouder&Kindgym, peuters, kleuters van groep 1 en 2 en meisjes van groep 3, 4 en 5. Dit doe ik met veel plezier.

Het is geweldig om te zien hoe zij genieten van het klimmen, klauteren, springen en dansen.

 

 

Ineke van der Vliet: trainster (basis)Selectie

Ineke van der Vliet: co-trainster selectie Hallo allemaal, Mijn naam is Ineke van der Vliet-Bruinsma.
Sinds 2007 geef ik les bij KDO in Alblasserdam. Ik vind turnen echt de leukste sport die er is! Blijkbaar is het een erfelijk virus. Mijn ouders hebben elkaar leren kennen op turnen, mijn broer en zusjes, en ikzelf uiteraard, hebben ook op turnen gezeten, en ook onze twee dochters turnen enthousiast bij de selectie.
Ik heb jarenlang lesgegeven in Zwijndrecht. Daarna ben ik gestopt en verhuisden we naar Alblasserdam. Toen onze oudste dochter Danique hier ging turnen, heb ik het lesgeven weer opgepakt. Het begon met het assisteren van Althaea bij de selectie en nu ben ik verantwoordelijk voor het lesgeven aan de jongste talenten van onze vereniging, en geef ik samen met Althaea training op woensdag in de turnhal in Lekkerkerk. Ik vind de combinatie van omgaan met kinderen en het bezig zijn met turnen ontzettend leuk en hoop hier nog lang mee door te kunnen gaan!


Gerda Zijderveld - leidster Damesgroepen en meer....

GerdaIk ben al jaren actief betrokken bij KDO en geef met veel plezier les aan damesgroepen en mixgroepen (dames en heren), Gymfit en Sport en Spel. De leeftijd van de groepen varieert van 40 to 85+. Ook organiseer ik al vele jaren de deelname van KDO aan de Wereld Gymnaestrada.

Ik hoop nog lang een steentje te mogen bijdragen aan Gymnastiekvereniging KDO.

 

 

 

 Caroline den Ouden - leidster Ouder&Kind- en Peuetergym

carolineMijn naam is Caroline den Ouden. Ik ben getrouwd met Hermen en we hebben 3 dochters: Julia (7),Alissa (4) en Nathalie (2).
Ik ben geboren op Goeree-Overflakkee, daarna heb ik voor mijn opleiding (PABO) in Gouda gewoond.
Na het behalen van mijn diploma ben ik naar Kesteren verhuisd, waar ik een aantal jaar in het onderwijs
heb gewerkt. In 2006 zijn Hermen en ik in Alblasserdam komen wonen. We voelden ons hier meteen thuis.
Sinds eind maart 2016 geef ik de lessen ‘ouder en kind gym’ en ‘peutergym’.
Erg leuk, ik hoop het nog lang te kunnen doen.

 

 

Nina Kooijman - leidster Streetdance - Gymfit - Zumba

ninaMijn naam is Nina Kooijman en ik ben dans-fitness instructrice. Ik ben op 9 oktober 1992 geboren in Bergen op Zoom en heb mij sinds dien al bezig gehouden met allerlei takken van sport. Vanaf mijn 15e levensjaar besloot ik dat dansen mij nog het aller gelukkigst maakte. Vanaf hier ben ik mij verder gaan verdiepen in verschillende manieren om mijzelf fit te houden.
Dansen en bezig zijn met muziek is een vorm van expressie. Het is goed voor je dagelijkse lichaamshouding, voor je emotionele ontwikkeling en dus voor je zelfvertrouwen. Ik vind dat iedereen een kans verdient om deze positieve ontwikkeling te ervaren, zoals het met mij deed. Zo besloot ik 2010 dat ik dit gevoel ook aan anderen wou overbrengen en ben ik bij verschillende verenigingen aan de slag gegaan als instructrice. Vanuit mijn opleiding voor Maatschappelijk werkster heb ik ontdekt dat het overdragen van kennis en energie bij mij past. Mijn lessen staan dan ook bekend om de energieke en enthousiaste inhoud. De muziek en de bewegingen pas ik aan aan de doelgroep. Wees dan ook niet bang om te vragen naar een specifiek nummer of een specifieke stijl. Het is jouw les, jouw uur. Ik zorg voor het materiaal. Mijn doel is om mensen te activeren om bezig te zijn en bezig te blijven met sporten. Dans is volgens mij het perfecte middel hiervoor. Als iemand niet met een lach naar huis gaat is de missie niet geslaagd. 


 Michelle de Boer - leidster - turnen meisjes groep 5/6 

MichelleHallo iedereen, ik ben Michelle de Boer. Ik kom oorspronkelijk uit Zuid-Afrika waar ik ben opgegroeid en ik heb daar mijn opleiding gevolgd met de studie richting: Personal fitness trainer en Groep fitness trainer. Door mijn ervaring als Fitness Director aan boord van de cruise schepen van Royal Caribbean Lines en Holland America Line, fitness instructeur bij HealthCity en als Personal Trainer bij een Premium Health club heb ik veel ervaring in de fitness branche. Ik heb een grote passie voor sport en gezondheid en werk graag met gedreven mensen die hun (sportieve) doelen willen bereiken.

Mijn sportachtergrond is turnen en ik heb ook vaak gewerkt met jongeren als coach in de sport.

Ik heb vroeger jaren lang aerobics les bij de KDO geven en vind het heel erg leuk om nu turnles te geven aan meisjes in groep 5/6.

 

 Pim Groenendijk - leider damesselectie - Heren recreatie en selectie - springgroep

PimHallo,
Ik ben Pim Groenendijk, ik woon in Alblasserdam en ben geboren op 11-11-1996. Al vanaf mijn 4e zit ik op KDO. Sinds ongeveer 5 jaar geleden ben ik training gaan geven bij de vereniging. Eerst als assistent. Ik heb toen de assistent leider 2 gedaan. Dat vond ik erg leuk en toen heb ik besloten om een Sport en Bewegen opleiding te gaan doen. Ik heb aan het CIOS een sport en bewegen diploma nivo 4 gehaald, met de specialisatie Fitness. Ik heb ook mijn gymnastiekleider 3 diploma daar behaald. Bij KDO heb ik aan verschillende groepen training gegeven van de kleuters tot aan de leeftijdsgrope van het voortgezet onderwijs. Zowel recreatieve als selectie groepen. Op dit moment assisteer ik bij de dames selectie. Samantha en ik trainen samen de jongens recreatie en de jongens selectie. Ook doen we samen de springgroep dat is een mix groep van jongens en meiden. Daarnaast ben ik actief in de activiteitencommissie.

 Lydia Zeiderveld - trainster basisselectie

Lydia ZeiderveldMijn naam is Lydia Zeiderveld. Ik woon in Nieuw-Lekkerland. Daar heb ik vroeger ook geturnd en ik ben later doorgegaan met lesgeven. Op dit moment geef ik daar nog les aan een aantal recreatiegroepen. Vanaf 2017 geef ik ook trainingen bij KDO, eerst bij de selectie en nu doe ik de basisselectie. Ik vind het erg leuk om te zien hoe deze jonge meiden stapjes maken! Hiernaast werk ik ook op een basisschool in Ridderkerk.

 

 

 

 

 Martine Verwoert - trainster Gymfit


Schermafbeelding 2017 10 04 om 10.06.10Hallo, ik ben Martine, getrouwd en moeder van 2 jongens, waarvan 1, Kaj op turnen bij KDO zit. Sinds januari 2017 geef ik Gymfit les aan een hele gezellige groep. Hiernaast ben ik activiteitenbegeleidster en sport- en spelbegeleidster in de psychiatrie. In 2005 heb ik mijn diploma als fitnessinstructrice gehaald. Weer later heb ik mijn Cognitieve fitness diploma gehaald. Cognitieve fitness is gericht op bewegen maar dan gecombineerd met cognitieve vaardigheden. Dus niet alleen je lichaam, maar ook je hersenen worden geprikkeld en uitgedaagd. Alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan gebruik ik in de lessen. Plezier tijdens de training staat voorop!! Bij deze ben je uitgenodigd om plezier te komen maken in mijn les. Raadpleeg het lesrooster voor de tijden.

 

 

 

 

 

 

Informatie volgt nog van:

Thea van Drunen

Zsuzsanna Kobor